Bästis stripp nummer 1!

Bästis stripp nummer 1!

Vart går egentligen gränserna för dejtsabotage, skrämseltaktik eller att ladda upp fula bilder av sin bästis i sociala medier? Och hur mycket privatliv kan man ha när man har känt varandra sen treårsåldern? Detta är teman som utforskas i strippserien Bästis! (Bestis på norska) 

Bästisarna Marthe och Kenneth fortsätter att hänga trots flera fall av illojalt beteende. Bitra minnen och olösta konflikter från barndomen kryper fram runt varje hörn och påverkar vardagen, där humor och en oförklarlig kemi är bästa limmet för en trots allt ganska fungerande relation.


Bästis tecknas av Kenneth Larsen som växte upp i Trondheim, Norge. Hans delvis självbiografiske serie Bästis fick sin början redan 1994 då han gjorde en kort tecknad serie om barndomsvännen Marthe - mest för att processa att hon snodde ett av hans mest värdefulla ägodelar - en glänsande silversten.

Genom åren fortsatte han utveckla serien som beskrivs som färgglad, enkel, igenkänningshumor med fokus på vänskap, vardagshändelser och den speciella relationen man har till sin bästis. I 2016 skapades serien i strippformat och har gått från att vara gästserie till att bli fast inslag i Pondus, Norges största serietidning. Från och med nr 1 2017 publiceras Bästis även i svenska tidningen Pondus.

Det självpublicerade seriealbumet "Bästis!" (2013) på 58 sidor fick 5 av 6 i Bergens Tidende och är i första upplaga tryckt i 80 exemplar på svenska och 60 exemplar på norska. 

För processbilder, skisser och mer, följ @kenneth_illustration på instagram.

Vill du veta mer eller är intresserad av "Bästis"? Serien letar utgivare. Skicka gärna ett mejl till hello@kennethlarsen.se

OM ALBUMET "BÄSTIS" 

bästis-serie-kennethlarsen

 

“Historiene er hverdagslige anekdoter om Kenneth og Marthe, åpenbart basert på virkelige hendelser men plassert inn i effektiv historiefortelling. Larsen har en morsom strek med åpne, hurtige linjer, samtidig som han tegner miljøer godt.”


– Nils Gjerstad, Byavisa

 

“Bestis klarer på imponerende vis å allmengjøre og underholde med noe snevert og personlig.”